Vi röstar på Frelimo…

Det verkar som att det håller på att lugna sig även i Maputos förorter. Folk pratar om att de kanske kommer kunna gå att ta sig till jobbet imorgon, att arbetsplatser kanske kan hålla öppet. Samtidigt cirkulerar sms med budskap om att manifestationerna kommer att fortsätta imorgon, det finns de som uppmanar att demonstrationerna ska ske i innerstan, men ingen vet något med säkerhet. Det är bara att vänta och se.

I tidningen Verdade finns ett antal intervjuer med några av dem som protesterar. En av personerna pratar om relationen till Frelimo. ”Vi röstar på Frelimo men Frelimo är inte de personer som idag sitter i maktens stolar. Frelimo har sedan Samora Machels tid varit ett parti som försvarats folkets bästa. Men det verkar som att det nuvarande ledarna inte har något empati när de gör så att folket får lida mer och mer.” Personen tar upp en av de kanske viktigaste frågorna – legitimiteten hos regeringen.

Han fortsätter och säger att de som protesterar i Moçambique är underklassen (till skillnad från Sydafrika där det är medelklassen) – men att det är denna klass som röstar på Frelimo och som partiet borde finnas till för. Han avslutar med att säga ”Frelimo är i krig med oss. Vi är inte i krig med Frelimo.”

Se inläggen nedan för mer information om upploppen.

1 tanke på “Vi röstar på Frelimo…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s