Mocambique v/s Frankrike v/s Zimbabwe

Skrev nedan ett inlägg om de eventuella likheterna mellan Guebuza idag och Marie Antoinette innan franska revolutionen vad gäller okunskap om människors levnadsförhållanden. Från en vän i Zimbabwe fick jag veta att en nu avliden borgmästare i Harare vid ett tillfälle under krisen i Zimbabwe gjort liknade en liknande ”ersättning. Det rådde stora problem med vattenförsörjningen och borgmästaren hade föreslagit att om folk inte har vatten ”kan dom ju dricka coca-cola istället”.

Tackar Örjan för tipset!

1 tanke på “Mocambique v/s Frankrike v/s Zimbabwe

  1. Han hette Solomon Tawengwa och var lika massiv till kroppsbyggnad som till inkompetens. Fast han lär ha varit OK som businessman.

    Dock – även här finns det indikationer på att han faktiskt aldrig sade det utan att andra tillskrev honom citatet. Jag minns dock när citatet var ”på allas läppar”. Slutet på sagan blev faktiskt att han fick avgå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s