Sega reformer och fina möten

Idag träffade jag en vän som arbetar med reformen av den offentliga sektorn i Moçambique. Vi pratade om förra veckans händelser och om regeringens radikala beslut igår. Han sa lite ironiskt men ändå på allvar att på tre dagar lyckades folket åstadkomma större reformer än tio års reformarbete (inklusive enorma påtryckningar från givarna).

Idag har jag intervjuat en av Moçambiques främsta författare, Mia Couto. Det blev ett ett fint samtal som förhoppningsvis ska bli en artikel. Efter att den är publicerad tänkte jag lägga upp intervjun i sin helhet här på bloggen. Mia kommer att delta på Bok & Bibliotek i Göteborg i slutet av september.

Idag har vi haft möte i Maputo med de tänkta framtida samarbetsorganisationerna för det nya naturresursprogrammet – spännande och roligt! Imorgon kommer foton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s