Möte med möjliga framtida samarbetsorganisationer / Encontro com possíveis futuras organizações parceiras

Kooperation Utan Gränser i Moçambique har under de senaste veckorna arbetat vidare med programförslaget till svenska ambassaden i Maputo. Programmet fokuserar på naturresurser, hur de hanteras, ansvarsutkrävande och den svåra balansen mellan å ena sidan behoven hos majoriteten av befolkningen som lever som småskaliga bönder på landsbygden, och å andra sida, intressen hos multinationella företag inom naturresurssektorn och önskan hos regering om en snabb ekonomisk tillväxt.

Som ett led i att definiera mål och metoder för programmet hade vi ett möte med tänkbara framtida samarbetsorganisationer för en gemensam diskussion. Se foton nedan. Deltagande organisationer var Amigos da Floresta, UNAC, Justiça Ambiental, Centro Terra Viva, CIP, UPCN, ROADS, ORAM och Abiodes.

Centro Cooperativo Sueco tem estado durante as últimas semanas a trabalhar na proposta do programa para a Embaixada da Suécia em Maputo. O programa focaliza-se em recursos naturais, como são geridos, a questão de responsabilidade e o balanço complicado entre por um lado, as necessidades da maioria da população que vivem dos recursos como camponeses e, por outro lado, os interesses das empresas multinacionais no sector de recursos naturais e o desejo do Governo de ter um crescimento económico rápido. 

Como um dos passos no processo de definir objectivos e métodos do programa, tivemos um encontro com as possíveis organizações parceiras para uma discussão em conjunta. Veja as fotos em baixo. As organizações que participaram foram Amigos da Floresta, UNAC, Justiça Ambiental, UPCN, Centro Terra Viva, CIP, ROADS, Abiodes e ORAM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s