Lichinga-Maputo

Här kommer några foton från bilresan Lichinga – Maputo. Sammanlagt körde vi 2708 kilometer. Allt gick enligt planerna och jag har nu fått se bron över Zambezifloden (som var lite av resans höjdpunkt).

Några rader om fotografierna: 30 mil från Lichinga gjorde vi första stoppet i Cuamba där vi besökte agroforestrycentret (och dess getter) varefter vi åkte mot Zambeziprovinsen (där vi körde förbi många skogsskövlingar – se foto med stockar). Vi sov en natt i provinsens huvudstad Quelimane (där välbehövliga vägreparationer är nära anstående) och därefter åkte vi till Chimuara/Caia – som sedan drygt ett år tillbaka binds samman av en fantastisk bro.

Vi hade tänkt att sova en natt i Gorongosaparken men det var fullt så vi styrde kosan direkt till Chimanimani vilket inte var ett dåligt val. Vi stannade två nätter på nyöppnade Ndzou Camp (se små hus/hyddor). En fantastiskt fridsfull plats som varmt rekommenderas! Vi gick på ”elephant tracking” men såg inga elefanter men väl elefantskit och -spår.

Efter Ndzou begav vi oss mot kusten, gjorde ett kort stopp i Vilanculos (för havsbad) och körde sedan vidare mot Morrumbene där vi sov en natt på ett ställe med finfin havsutsikt. Efter att ha bevittnat en magnifik soluppgång inledde vi sista dagens körning och anlände enligt planerna i Maputo framåt eftermiddagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s