Revision i Niassa (3) (Beskattning av levande och döda getter)

Revision leder till diskussion om regler, lagar och interna system – detta är en av de riktigt positiva aspekterna med revision som handlar om lärande. I samband med pågående revision har vi (som vanligt) diskuterat skatt, moms och sociala avgifter.

Idag har vi pratat om fallet getter. Det är nämligen olika regler för köp/försäljning av levande och döda getter. (Vi har ett antal partnerorganisationer som föder upp getter men även ett antal organisationer som lite då och då köper getkött till utbildningar och möten.)

Om man köper en levande get är detta en service och sociala avgifter skall betalas – eftersom geten förväntas utföra någon typ av arbete. Om man köper en död get räcker det med moms. Helt logiskt och bra att veta för den som planerar att ge sig in i getbranchen i Mocambique.

1 tanke på “Revision i Niassa (3) (Beskattning av levande och döda getter)

  1. Pingback: Revision i Niassa (4) (Pengarna tillbaka?) « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s