Revision i Niassa (2)

Revisionen pågår för fullt (se senaste inlägget nedan). Vi behöver bekräftelser från alla partnerorganisationer hur mycket de har på sina bankkonton för att stämma av med siffrorna som vi har i vår bokföring. Detta är lite av en övning.

En av organisationerna, i Cuamba, skickade sina dokument med en person till Lichinga, en herr Abdul från provinsens bondeorganisation. Efter att vi enträget krävt Abdul på dokumenten, vilka han lika enträget sade sig aldrig ha sett, i några timmar kom det fram att det inte var den Abdul som hade tagit emot dokumentet, de hade sagt fel. 

Så vi ringde till den andra Abdul som sa att han råkat ge dokumentet till Ibis (en dansk organisation). Så vi ringde till Ibis som meddelade att personen som tagit emot dokumentet där hade åkt till Maua (ett distrikt) men att han eventuellt hade lämnat dokumentet på Moçambiques Kristna Råd.

Så kollegorna åkte till Moçambiques Kristna Råd för att hämta dokumentet men personen där meddelade att de inte tagit emot dokumentet eftersom det uppenbarligen inte var till dem. Så kollegorna kom tillbaka till kontoret utan dokument. Eftersom kollegan Aida är minst sagt envis åkte hon tillbaka till Rådet ännu en gång och bad att få prata med självaste prästen. Och där fanns dokumentet.

Aida kom glad i hågen tillbaka till kontoret med kuvertet. Vi öppnade det och konstaterade att partnerorganisationen i Cuamba helt hade missförstått vad de skulle göra och dokumenten därmed är helt oanvändbara. Så nu ska vi göra allt en gång till.

Tålamod är all framgångs moder som min pappa brukar säga.

1 tanke på “Revision i Niassa (2)

  1. Pingback: Revision i Niassa (4) (Pengarna tillbaka?) « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s