Revision i Niassa (1)

Konstanta strömavbrott på grund av åskväder vilket leder till att bokföringsservern kraschar hela tiden. Moçambikiska kollegor som är rädda för att prata engelska i telefon med supportpersonal i Zimbabwe, därmed förblir problem olösta. Lite lagom arroganta revisorer som spenderar första timmarna med 1. leka med sina mobiltelefoner, 2. surfa på internet och 3. göra kaffe. Kollega som skulle ha kommit från Zambia vars dotter ritat blommor i hans pass och därmed gjort det ogiltigt för resa vilket lett till en femdagars försening. Icke fungerande kopieringsmaskin på grund av inte så kompetent underhållningsfirma. Revisorer som vill skicka bokföraren till banken med sina privata bankärenden. Kollegor som försover sig. Lite annat smått och gott. Och en Kajsa på gränsen till ett litet sammanbrott.

4 tankar på “Revision i Niassa (1)

  1. Haha då skulle min kille (mozambiqan) sagt till dig som han sa till mig i veckan. ”Du måste sluta stressa, du har med afrikaner att göra. Om de säger att det tar en vecka får du räkna med att det tag en månad”

  2. Ha ha ja herregud! Förlåt att jag skrattar men jag hade blivit galen 🙂
    Tack för intressant och rolig läsning, du är så bra!
    Kram Jessica

  3. Pingback: Revision i Niassa (4) (Pengarna tillbaka?) « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s