Demonstrationsfält och studiecirklar för förbättrad produktion

Idag har jag besökt bondeunionen i Marracuene, som är en av unionerna som får stöd av Kooperation Utan Gränser genom den nationella bondeunionen UNAC. I Marracuene är bönderna sedan länge välorganiserade, bland annat har de organiserat sina machambas (fält) tillsammans och har även ett demonstrationsfält.

Agronomen som anställts av unionen för att hjälpa till att förbättra jordbruket förklarade att bönderna diskuterat vilka grödor de vill ha på demonstrationsfältet, för att förbättra dessa, och kommit fram till bland annat gröna bönor, paprika, lök och majs. Bondeorganisationen i Marracuene har börjat använda studiecirklarna som kompletterar och kompletteras av demonstrationsfältet.

Efter vårt besök väntade bondeorganisationen besök av drygt 80 bönder från hela Maputoprovinsen – imorgon kommer nämligen det grundande mötet för Maputoprovinsens bondeunion att hållas. En stor dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s