Sverige bryter mot mänskliga rättigheter

Imorgon planerar Sverige att bryta mot de mänskliga rättigheterna – läs om detta på Aftonbladet där jurist Caroline Åkeson skriver följande i en debattartikel:

Den europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna har beslutat att de irakier som så begär inte ska tvångsutvisas till Irak. Domstolen anser att det kan vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna att genomföra tvångsutvisningarna.

Såväl Migrationsverket som verkställande polismyndighet och den svenska regeringen är väl medvetna om den Europiska domstolens ställningstagande. Trots detta ska en tvångsutvisning genomföras den 17 november, med specialplan från Arlanda till Bagdad.

Läs hela artikeln här!

Det finns få politikområden i Sverige som är en sådan skam som just vår asylpolitik. Sverige är inte bara lika uselt som många andra EU-länder – vi är till och med sämre. Holland svarade på europeiska domstolens uppmaning genom att införa ett generellt temporärt stopp av utvisningar till Irak, men inte Sverige inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s