Sportlovsnytt

I en flyttkartong hittade jag ett nummer (det enda) av Sportlovsnytt, utgivet av klass 6 på Hammarskolan 1986. Ett antal intressanta artiklar finns att läsa i tidningen.

”Vem bestämmer i Hjo
Lotten, Linnéa och Anna-Maria var och intervjuade Mats Andersson. Så nu ska jag skriva vad vi fick reda på. I Hjo finns alla partier med utom vänsterpartier. Det finns många platser i kommunfullmäktige. Fram till valet nu i höst delar platserna på socialdemokraterna 1, Moderaterna 8, Centerpartiet 5, Folkpartiet 3, KDS 2, Miljöpartiet det gröna 2. Så det finns alltså 33 platser. Kommunalråd är Lennart Palmqvist. Han är anställd som tjänsteman på Khilberg. Vi frågade vad det fanns för planer för framtiden? Dom tänker även i framtiden bygga ut äldreomsorg. Dom hade nästan inga framtidsplaner. 120 miljoner kostar allt, och det är det dom tar ut i skatt. Vi frågade vad som görs för barn? Svaret blev barnstugor, framiljedaghem och fritidshem. Vi tycker att det var en rolig intervju och Mats var väldigt trevlig.

En annan artikel handlar om Saddam Hussein och avslutas med följande stycke:

”På den tiden missnöjesyttringar fortfarande var möjliga när Saddam var vicepresident, ingrep han personligen vid en demonstration. Han skällde ut demonstranterna och stannade sedan för att prata med dem. Sådant gillar irakierna, en karl som står för sin hatt. Och nu har han alltså startat krig mot västvärlden. Hur ska det gå???”

På en annan sida redovisas resultat av försök att intervjua politiker på nationell nivå.

”Carl Bildt: När vi ringde var han inte där. Dom skulle ringa upp senare. Två dagar senare ringde de och sa att han inte hade tid att bli intervjuad av oss. Så det blev ingen intervju.

Vi skulle också intervjuat skolminister Göran Persson. När vi ringde sa dom att han på lunch och att vi kunde ringa om 15 min. När vi ringde senare var han i Dalarna. Han måste ha tagit snabbtåget.

Den enda vi fick tag på var: Bengt Westerberg!
Älsklingsrätt: Raggmunk med rårörda lingon.
Idol: Monica och Tomas Ledin
Idrott: Springer
Hemstad: Södertälje
Roligaste skolämne: Matte, Kristendom.”

En annan liten ljusglimt är artikeln ”Motion för medelålders” som informerar om att man (läs medelålders) lätt tappar rösten om man skäller för mycket på sina barn och att läsaren därför bör lyda rådet att inte skälla på barnen för då får man bara ont i halsen…

Tänk vad kloka vi var blott 12 år gamla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s