Köer och kameler

Veckotidningen Savanas senaste nummer innehåller ett antal satirteckningar som, som vanligt, roar. En av teckningarna visa transportministeriet med pratbubblor om nödvändigheten att skapa flera köer i Moçambique – allt för att visa att de faktiskt jobbar. Krav på bilprovning, nya körkort – det är dags för nya köer.

Flera teckningar ägnas åt upproren i Egypten och vad som kommer att hända härnäst. En bild visar en kamel med två ryttare – en som drar åt religion en annan åt det motsatta hållet med frågan – vart är kamelen på väg. På samma tema en bild på en pyramid och en kamp om det är ”te” eller ”dem” som ska läggas på toppen.


Avslutningsvis en bild på kreativa huvudskydd under upploppen. (Kanske något som Maputoborna lär sig av till nästa matuppror, om det nu blir några sådana…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s