Från Ilha till Nampula

Idag åkte vi från Ilha de Moçambique till provinshuvudstaden Nampula. Nedan några sista bilder från Ilha: En tupp som envisades med att gå in i fönstren till vårt sovrum och föra oväsen under ett antal timmar. Jag uppdaterandes bloggen på uteplatsen till huset vi lånat samt ett foto från den enfiliga bro som binder samman ön med fastlandet.

Efter två timmars bilfärd kom vi till Nampula där vi ska sova en natt innan vi tar tåget till Cuamba klockan 5 imorgon bitti. Har lagt in några bilder från eftermiddagen i Nampula. Först en tavla från hotellrummet (nytt mode att måla ramen med motivet). Mittenfotot föreställer Nampulas katedral som var överfull på grund av högtidlighållandet av långfredagen. Sist en ny murmålning vid Samora Machels plats föreställandes bland annat människor som går på ett flygplan till Östtyskland, Sovjetunionen och Cuba, vid sidan en demonstration med banderollbudskap ”Leve produktionsråden”. Sista bilden på två utslagna besökare på hotellrummet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s