Nampula-Cuamba (35 mil och 13 timmar)

Igår åkte vi tåg från Nampula till Cuamba. Det är ungefär 35 mil och tog ringa 13 timmar i en stundom väldigt varm tågkupé. Det ska ta ungefär 9 timmar men vid en så kallad uppförsbacke några mil utanför Nampula orkade inte loket dra upp tåget och vi började åka baklänges. Efter att vi backat en bra bit kopplades halva tåget bort och loket tog sats och drog de första vagnarna. Vår vagn blev kvar men loket kom lyckligtvis tillbaka och hämtade oss efter ett par timmar. (Foto nummer två visar när loket åkte iväg, med ett antal förvånade huvuden utstickandes från tågfönstren.)

Längs med rälsen pågår mycket handel främst med jordbruksprodukter. Nedan några foton från resan, handeln och landskapet. Fantastiskt fint (även om 13 timmar kanske är lite i längsta laget…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s