Hur ligger det till med fredligheten…

Global Peace Index 2011 listar fredligheten i 153 länder i världen. Sammanfattningsvis har världen generellt blivit mindre fredlig det senaste året (för tredje året i rad). Island är det mest fredliga landet i världen och Somalia och Irak de minst fredliga. USA ligger på 82 plats och Sverige på 13 plats (efter bland andra Tjeckien, Qatar, Japan, Slovenien, Norge och Island). Sveriges relativt ”låga” placering beror på bland annat vapenexport, antalet vapen per invånare i landet och vår generella militärkapacitet. Moçambique befinner sig på 48 plats.

Mer information på http://www.visionofhumanity.org/.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s