Vad gör jag på jobbet?

För ett par veckor sedan skrev jag att jag skulle försöka ta reda på vad jag gör på jobbet, egentligen. De senaste två veckorna har jag därför skrivit upp allt jag gjort. Trots att jag tycker att jag dragit ner på arbetstiden (och har projekt helg) jobbar jag tydligen 70 timmar i veckan.

Jag byter arbetsuppgifter väldigt många gånger per dag, vilket man kan fråga sig om det är effektivt. Jag arbetar med en studie om landkonflikter, sedan studiecirkelmaterial om hiv och jämställdhet för att efter det ha utvecklingssamtal varefter jag planerar en utbildning om utvärderingar, och så håller det på i ganska korta intervall hela dagarna. Tänker att hjärnan borde ha någon slags omställningstid som gör att detta blir problematiskt?

Jag skickar ganska många mail (500 jobbmail på två veckor) och tar emot ännu fler (ungefär 650) och tillbringar relativt mycket tid (mer än en timma, ibland nästan två, per dag) med att småprata med kollegorna (och hur ser det ut i resultatmatrisen!? vet dock att kollegorna här verkligen uppskattar den tiden så jag försvarar den ändå…) och andra personer som kommer till kontoret. Jag lägger ungefär två timmar i veckan på bloggen – är det resultateffektivt måntro?

Jag planerar ungefär åtta timmar i veckan; möten, utbildningar, resor och utbyten och tillbringar fem timmar med att kontrollera och skriva under brev, betalningar etcetera. Jag har tillbringat nästan 13 timmar med att skriva olika utbildningsmaterial (bland annat studiecirkelmaterial) och sju timmar med att lära mig nya saker genom föreläsningar och seminarier.

Nedan några bilder från kontoret igår eftermiddag (det är en speciell teknik som används för att rotera otympliga IKEA-bord genom smala dörrar). 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s