Historia på 2+1

Tillbaka i Lichinga efter några veckors frånvaro. Igår kväll var jag på stammisrestaurangen 2+1. En av servitörerna frågade var jag hade tagit vägen och jag berättade om resorna till Maputo, Zambia och Kenya.

Han berättade att i Zambia hade han också varit, och i Harare, Sovjetunionen, på Cuba och lite andra ställen. Jag frågade vad han hade gjort där och han svarade (väldigt stolt) att han varit livvakt åt Samora Machel, Moçambiques förste president efter självständigheten. Det började genast klia i min nyfikennerv…

Återigen en påminnelse om alla historier som finns runtomkring mig i detta land. En dag (eller rättare sagt, många dagar) ska jag inte göra någonting annat än att lyssna på alla dessa historier…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s