Återvinning, fjärrvärme, Hjordnära, Hamnarbetarförbundet och Ingen är illegal (Resan 7)

Ännu en heldag i Hjo (dock med celebert besök från Göteborg). Första punkten på programmet idag var ett besök på återvinningscentralen för att se Hjobornas entusiastiska källsorterande, mycket fascinerande för besökarna. Vi fick även chansen att komma in på fjärrvärmeverket där som förser en stor del av Hjos hushåll med värme.

Efter fjärrvärmen åkte vi till Nygården och Hjordnära mejeri där vi fick se (och delvis smaka på) processen ”från gräs till yoghurt”, bland annat ett mycket uppskattat besök i ladugården och inne på mejeriet.

Dagen avslutades med två presentationer; den första om svensk fackföreningsrörelses framväxt generellt och Hamnarbetarförbundets arbete i synnerhet, den andra om nätverket Ingen människa är illegal. Presentationerna gav upphov till många funderingar kring påverkansarbete, aktivism och våra organisationer som politiska aktörer (om än inte partipolitiska).

Imorgon söndag bär det av mot Smålands skogar, närmare bestämt Växjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s