Avslut och nystart

Tillbaka i Lichinga efter ett antal veckor på resande fot. På denna fot har det blivit bestämt att jag ska flytta till Sverige där jag kommer att arbeta för Kooperation Utan Gränser i Stockholm med utvecklings- och policyfrågor. Det är ett stort steg att lämna Moçambique efter drygt fem år här – större än beslutet att flytta hit 2006. Många känslor och tankar; avsked och avslut samtidigt som nya processer ska inledas – alltifrån lösning på bostadslöshetsproblem (inklusive att helt plötsligt bli Stockholmsbo) till hur det nya arbetet ska organiseras.

I slutet av december lämnar jag sommaren och värmen i Moçambique för vinter och kyla i Sverige. Har inte bestämt hur jag ska göra med bloggen – kanske blir den kvar men med annat fokus…

På flyget upp till Lichinga satt jag bredvid en moçambikisk militär som hade ett armbandsur med röd stjärna. Han berättat att han köpt den när han var i Kina tidigare i år på en mycket bra utbildning. Sin militära grundutbildning hade han fått i Östtyskland på åttiotalet och efter att han berättat om hur bra det var förklarade han att västvärlden måste ha glömt vad Gaddafi gjort för sitt land med tanke på Natos deltagande i konflikten i Libyen. Intressant med perspektiv (även om man inte nödvändigtvis måste hålla med).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s