Shopping och konst i Kabul…

20130329_124540_gronStora delar av dagen har tillbringats shoppandes! Jag är normalt inget stor entusiast av denna sysselsättning men idag var det rikigt trevligt och vilsamt. Solen sken i Kabul, vi strosade på bakgator som var nästan tomma eftersom det är fredag. På fyra timmar avverkas endast tre affärer. Inte så mycket på grund av att vi handlar så mycket utan för att det tar tid att dricka te, äta kakor och godis vilket affärsinnehavarna bjuder på. Vi tillbringar halva förmiddagen i en mattaffär, blir visade hundratals mattor, får flera omgångar te och godis från Herat.

Vi kollade även på tavlor – vissa motiv förekommer i de flesta affärerna. Ett av dem föreställer en kvinna i grön burka som har en fågelbur på huvudet (se till vänster och tillsammans med andra tavlor nedan). Detta är inte direkt något som är vanligt förekommande här men som tavla verkar det vara väldigt populärt. Kanske kan någon konstlärd person förklara detta för mig.

Shoppingturen avslutas med kaffe och granatäppeljuice i trädgården till ett café. En bra fredag i Kabul.

20130329_124540_liten

2 tankar på “Shopping och konst i Kabul…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s