Explosion, magdans och Thatcher däremellan

När jag var i Moçambique första gången, för drygt tolv år sedan, fick jag efter ett två veckor långt besök ett kärleksbrev med en dikt från en hemlig beundrare. Brevet hade bland annat några rader som såg ut ungefär så här:

You are beautiful like a star
You are intelligent like a scientist
You are smart like Margret Thatcher

Man kan ju emellertid fråga sig om det verkligen var en beundrare med tanke på hur grymt förolämpad jag var över att ha blivit jämförd med Thatcher, särskilt i ett land som Moçambique och en region som Södra Afrika (Thathcer terroriststämplade exempelvis Mandela och ANC)…  Så, nu har även denna blogg (som egentligen inte syftar till att kommentera det stora utan det lilla) skrivit något om Thatcher  denna dag.

Denna dag som är min födelsedag, som började med ett sms 5.30 om en explosion i stadsdelen där vi bor och som avslutades med en magdanslektion i ett skyddsrum med endast kvinnor som uppmanades att förföra varandra. Så kan det också vara. Kabulkontrast.

1 tanke på “Explosion, magdans och Thatcher däremellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s