Frekvent moskébesökare…

Som jag skrev i inlägget nedan var moskén i Mazaar-e Sharif en fantastisk upplevelse. Gick tillbaka ytterligare ett par gånger under veckan, med lite mer tur med solen än vid första besöket. Fint också med familjelivet runt moskén, inklusive fotbollsspelande barn. Idag åkte vi tillbaka till Kabul så nu blir det lite lugnare med uppdateringarna här på bloggen…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om moskén från Wikipedia: The name ”Mazar-e Sharif” means ”Noble Shrine”, a reference to the large, blue-tiled sanctuary and mosque in the center of the city known as the Shrine of Hazrat Ali or the Blue Mosque. Some Muslims believe that the tomb of Ali ibn Abi Talib, the cousin and son-in-law of Prophet Muhammad, is at this mosque in Mazari Sharif, after Ali’s remains were transferred to Mazar-i-Sharif as per request of Ja’far as-Sadiq. However, most Muslims believe that the grave of Ali is at the Imam Ali Mosque in Najaf, Iraq.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s