Varmt och gott…

Är på semester på Sri Lanka. Varmt (nästan lite väl) och gott och väldigt fuktigt – men skönt! Har tillbringat dagarna i/läsandes vid poolen och promenerandes i Colombo. Fascineras av byggnader i olika stilar, känner igen vissa från Moçambique (portugiserna var även här). Väldit fint att kunna strosa i lugn och ro (om än med kaos runt omkring). Hundratals tuktuk-förare tutar, stannar och försöker övertala mig att åka istället för att gå. Häromdagen bestämde en att jag skulle åka med utan att betala och idag gav en person på gatan mig lift när han skulle åka. (Det säger något om hur varm/envist utmattad jag antagligen såg ut.)

Konstaterar att det är bra att åka med personer med olika religioner, katolska chaufförer visar kyrkor och buddhistiska visar tempel. Vid ett besök i ett tempel i Negombo gick strömmen och det blev minst sagt mörkt i templet. Det hindrade emellertid inte visning. En person ledde runt mig i kolmörkret och sa åt mig åt vilka håll jag skulle fota med blixt för att se vad som fanns…

Imorgon blir det tågresa!

1 tanke på “Varmt och gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s