De olika delarna…

Imorgon åker jag till Moçambique där jag ska träffa före detta arbetskamrater och vänner i Maputo och Lichinga. Jag ska även, tillsammans med representanter från Västerås stift och Svenska kyrkans internationella arbete, möta bönder, myndigheter och företag för att prata om hur markkonflikterna i Niassaprovinsen utvecklat sig det senaste året. En fin möjlighet att få en inblick i hur läget är nu, snart två år sedan det slutade vara min vardag (och mitt liv…).

Efter resan till Moçambique har jag drygt en vecka kvar här i Kabul innan jag flyttar hem till Sverige för att börja doktorera. Känns fantastiskt spännande att under de kommande åren få läsa, reflektera och skriva om några av de frågor som jag arbetat med de senaste tio åren. Fokus för avhandlingsarbetet kommer att vara drivkrafter och motivering för folkrörelser på landsbygden i ett urval av länder (nuvarande och före detta hemland ligger nära till hands som fallstudier) utifrån religion, ideologi och kultur. Eller ja, så tänker jag nu i alla fall, misstänker att det kommer att ske vissa förändringar under de kommande månaderna.

Har ikväll halvt packat ihop lägenheten här i Kabul, ett par väskor till Moçambique och ett par till Sverige. Mattorna skickade jag med posten tidigare idag. Kändes dramatiskt.

Lite upp och ner i hjärtat, magen och huvudet av alla de delar av livet som möts under de kommande veckorna.

7 tankar på “De olika delarna…

  1. Ha en fantastisk resa till Moçambique – hälsa alla – och det blir trevligt att ha dig tillbaka i Sverige. Vi har mycket att prata om. Kram Maj-Lis

    • Tak Maj-Lis! Ska bli väldigt fint att komma ner. 🙂 Hälsningarna ska förmedlar och ser också fram emot att ses i Sverige. Har lagt in ert seminarium i kalendern och hoppas att det inte krokar med något i det nya livet… 😉 Kram!

  2. Så tråkigt att du snart skall lämna Kabul för det är så intressant, spännande och underhållande att läsa dina rapporter. Jag hade hoppas få träffa dig men flyttar inte dit förrän efter nyår. Stort tack iallafall för allt du skriver. Lycka till med allt. Sigbritt snåre

    • Hej Sigbritt! Kul att du gillar bloggen! Jag kommer att fortsätta skriva men doktorandliv är nog inte lika bra bloggmaterial som arbete i Afghanistan. Hoppas dock på en hel del fältresor båda till Afghanistan och andra platser. Vad ska du göra här i Kabul? Hälsningar Kajsa

  3. och jag ser oerhört mycket fram emot att få ha dig här i Lichinga i några dagar, och få dela det som var din vardag och som nu är min med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s