Mörkt

Sedan femsnåret i morse finns ingen ström i norra Moçambique. Det är lite snålt med information om vad det är som egentligen händer men det tros vara på grund av arbeten på nätet i centrala Moçambique.

Även i detta märks att det är en bit kvar till norra delen av landet likställs med den södra; när det är strömlöst där, om så bara för några timmar, blir det direkt en nyhet. Efter en hel dag och kväll står inget om avbrottet (eller när strömmen förväntas tillbaka) på någon av de större dagstidningarnas sidor.

En av vakterna kommenterade att ”de är svaga de där maputekerna (personer i Maputo), så fort något händer klagar de, eller går ut i strejk”.

Det är således ganska mörkt. Har just varit hos vakterna och fått låna lite eld till tevatten. En av dem kom från sin machamba och gav mig mandioka (cassava) som räcker i en månad för mig, ungefär motsvarande mängd bananer av två sorter och två mangos. Det må vara mörkt men det finns många ljus i mörkret.

 

2 tankar på “Mörkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s