Äntligen hemma?

Det är väldigt fint att ha ett hem men det är inte helt oproblematiskt… Vattnet har hittills inte fungerat en enda dag, rörmokaren är i huset varenda dag… I fredags när jag trött kom hem från en galet stressig dag och bara ville ta en varm dusch kom inget vatten ur kranarna. Ringde rörmokaren och frågade om han inte varit där under dagen för att lösa problemen. Jo det hade han.

Lösningen var att han satt in en liten bambubit i pumpen (som står utanför huset, bredvid vattentanken), det enda jag behövde göra för att få vatten var att släcka alla lampor, dra ur kylsåpet och frysen (anledningen är att strömmen är för svag för att klara pumpen och det andra) och sedan be vakten att ta bort bambubiten. Som om det vore det mest naturliga i världen att behöva ha bambu i pumpen, dra ut allt annat som förbrukar ström och säga till en vakt varje gång man vill ha vatten. Blev på ett inte helt gott humör.

Igår spenderade jag hela dagen hemma med att måla, snickra, montera möbler, ta emot elektriker och en ny rörmokare. När jag släpper den frustrerande tanken på att mycket av detta borde ha varit klart när jag flyttade in är det riktigt roligt att hålla på och jag känner en liten saknad av jobbet på byggen… Men men, då är det ju bra att saker inte fungerar så bra alla gånger så att man måste lösa dem själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s