Skatt för ”små skattebetalare”

Igår trädde en ny skattelagstiftning för ”små skattebetalare” i kraft. Som nämnt tidigare här på bloggen pågår en process för att öka skatteintäkterna i Mocambique och ett steg i den processen är att införa förenklad beskattning för (väldigt) små företag. Många som driver en liten verksamhet har inte kapacitet att uppfylla kraven för att bli aktören i den formella sektorn och förblir därför informella, det vill säga registreras inte och betalar inte skatt.

På lång sikt förväntas den nya skatten ge ett stort bidrag till stadskassan. Den ansvariga myndigheten beräknar en generell ökning med 18 procent av skatteintäkterna för 2009 jämfört med 2008. (Notícias 2009-03-10)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s