Fotbollsresultat och presidentbesök

Eftersom jag nu börjat skriva om fotboll passar jag på att göra en trist uppdatering: Lichinga förlorade borta mot Ferroviario Maputo – med 6-0 igår! Staden var i sorg. Dock är det en sorg som antagligen redan är som bortblåst för idag anländer president Armando Guebuza till provinsen. Han ska stanna här hela veckan och allt är upp och ner med anledning av besöket. Ingenting fungerar inom den offentliga förvaltningen – allt fokuseras på presidentens besök.

I lördags gick jag förbi provinsregeringen byggnad och såg ett antal män hängande i snören på fasaden, målandes. Det visade sig att man i fredags bestämt sig för att hela regeringsbyggnaden (som är ganska stor) skulle målas om innan presidentens ankomst. Kort sagt, byggföretag anlitades och under två dagar hann de med två långsidor, idag på morgon när jag åkte till jobbet höll de på med baksidan, då var det ungefär en timma kvar till presidentens förväntade ankomsttid. (Fotade fasaden i lördags, lägger ut här senare under dagen.)

Vi får hoppas att Armando inte blåser förbi byggnaden så fort att han inte lägger märke till den fina nya gröna färgen. Han blir bara i Lichinga en dag, sedan reser han vidare till ett antal distrikt i provinsen och avslutar i Cuamba med 1 maj-firande. Just nu tutas det som bara den utanför fönstret – alla stadens barn ska till flygplatsen för att ta emot presidenten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s