Frånvarande migrationskontroll

Idag hämtade vår chaufför en person från Madagascar i Malawi. När de efter ett antal missförstånd på grund obefintligt gemensamt språk (chauffören pratar portugisiska och macua, kvinnan från Madagascar engelska och franska) kom fram till gränskontrollen på den mocambikiska sidan fanns ingen där, bara själva gränsvakten som kontrollerar att ingen passerar utan visum. Stillestånd. De fick ringa till en annan kollega som var i närmaste stad i Mocambique och be honom åka till migrationsmyndigheten där för att be dem att åka till gränsen. Det visade sig dock att de inte hade någon transport så det slutade med att de fick köra migrationspersonen till gränsen så att vi kunde få in våra kollegor. Komplicerat ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s