Onormala sjukdomar…

Under mina tre år i Mocambique har jag aldrig varit sjuk med ”vanliga” sjukdomar, typ hosta, influensa eller kanske malaria (som får anses vanligt här). Däremot har jag dragit på mig mystiska symptom som ingen riktigt lyckas förklara. För ett par månader sedan var det där spindelbettet (som jag ju egentligen inte vet om det var). Två år i rad har jag den 25-26 juli fått jättelika blåmärken (men röda) på benen, de har uppstått på ett par minuter och tagit några veckor på sig för att försvinna. Ingen har lyckats förklara vad som hänt.

För några veckor sedan blev jag helt prickig i hela ansiktet, det gick lite upp och ner under typ två veckor, stora och små prickar men hela tiden väldigt prickig. I söndags  (någon dag efter att prickarna försvunnit helt) kom nästa grej. När jag tog av mig hjälmen efter nedan nämnda ridtur påpekade Veronica (ägaren till hästarna) att jag hade en bula i pannan. Denna bula växte sedan under två dagar och hade en röd prick mitt i, den blev ganska stor. Antagligen var det något som bet mig eller stack mig, kanske bäst för mig att jag inte vet var det var. Nu håller bulan på att försvinna och jag räknar med spänning ner till 25-26 juli…

Alla de konstiga sakerna som händer med kroppen blir ännu lite mer spännande när man befinner sig i en provins i princip utan tillgång till sjukvård…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s