Presidenten i Brasilien

Mocambiques president Armando Guebuza befinner sig för tillfället i Brasilien. Jag blev varse Brasilienresan eftersom herr Guebuza skulle flyga samtidigt som jag från Maputo i lördags (jag skulle dock tyvärr inte till Brasilien utan tillbaka till Lichinga). Det var kaos på flygplatsen och planet (mitt inte Guebuzas) blev försenat.

Vi fick snällt sitta och vänta på att presidentens flygplan skulle köras fram, röda mattan rullas ut, blomkrukorna ställas fram och människorna rada upp sig längs med mattan för att önska presidenten trevlig resa. När vi väl fått gå på vårt plan informerades vi om att vi var försenade på grund av ”operationsfel”.

I Notícias idag informeras om att det inte är någon romantisk resa som presidenten är på utan ett besök som fokuserar på bland annat handelssamarbete mellan Brasilien och Mocambique. Övriga punkter på agendan är biobränsle och bromsmedicinfabrik, båda tidigare kommenterade här på bloggen.

När jag kom fram till Lichinga i lördags var allt som vanligt. Det första som kom på bagagebandet var 400 kycklingar. Välkommen till landsbygden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s