Endast två som kan representera 500 000

Idag har vi haft långt möte om våra partners halvårsrapporter. Vi har analyserat resultat och indikatorer för att kunna sätta samman vår egen halvårsrapport. Frågan om jämställdhet och kvinnligt deltagande inom partnerorganisationerna är utan tvekan den absolut svåraste frågan.

Den provinsiella bondeunionen fick ett litet initiativ finansierat som bestod i att vi betalade deltagande för fyra personer från Niassa i UNACs (nationella bondeunionen) årsmöte. Ett villkor för finansiering var att, om de inte skickade två kvinnor och två män, utan fler män, skulle detta val vara välmotiverat.

Nu är rapporten här och det finns just ingen motivering till att det åkte tre män och en kvinna mer än att ”den andra kvinnan” var på en annan kurs. Ytterst märkligt att det alltså endast finns två kvinnor som kan representera de drygt 500 000 kvinnliga bönderna som finns i provinsen.

Ännu bättre blir det av att UNAC gör en jättekraftansträngning för att lyfta fram kvinnor i organisationen och att en av huvudpunkterna på mötet var just kampen för jämställdhet inom bonderörelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s