Fortsättning i biståndsdebatten

Än så länge har biståndsministerns andra artikel inte lagts ut, spänningen fortsätter. På Newsmill visar undersökningen från gårdagen att läsarna har följande inställning till bistånd:

76% är arga
3% är uttråkade
4% är nyfikna
17% är glada

Bra jobbat ministern. Jens Orback har skrivit ett bra inlägg som svar på Carlsson artikel, finns att läsa här! Ett annat bra inlägg i debatten skrivet av Jesper Sundewall finns att läsa här! Han ifrågasätter bland annat den innovativa matematik som Carlsson brukar.

Gunilla Carlsson måste vara en av de få ministrar som är emot sitt eget område. Tänk till exempel en utbildningsminister som inte tror på utbildning för alla och inte tycker att barn har rättigheter och som gör allt för att mobilisera svenska folket mot förekomster av grundskolor…

4 tankar på “Fortsättning i biståndsdebatten

  1. En klen tröst är väl att det är betydligt fler som läser på newsmill än de som kommenterar. Och jag tror nog att det i första hand är ett fåtal trångsynta som tyvärr får sätta tonen bland kommentarerna. Jag har slutat läsa kommentarer för debattens skull – endast för mitt eget höga nöjes skull.

    //Jesper

    • Ja det verkar som att det är så, som att det är de trångsynta som sätter tonen. Men då kan jag tycka att det är väldigt märkligt att en minister väljer det forat för att föra en diskussion, särskilt som de inte ens bemödar sig om att involvera människor/partners från samerbetsländerna. Vi får väl se vad det blir av 10-punktsprogrammet… Det verkar vara en bra strategi att inte läsa kommentarerna…

  2. Pingback: Ärlighet i biståndsdebatten « Kajsas blogg från Moçambique

  3. Pingback: Osmaklig biståndssyltburk « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s