Strömavbrott i halva landet

Klockan elva i förmiddags försvann strömmen och sedan dess har den inte kommit tillbaka. Vid tretiden lyckades de få husets generator att fungera och den brummar hemtrevligt sedan dess. Det är tydligen så att hela norra Mocambique är utan el. Ingen kan riktigt förklara vad det är som har hänt…

Har fortfarande inte sett till biståndsministerns åtgärdsprogram för bistånden, mer än i ett mycket kortfattat pressmeddelande från TT. I detta meddelande kan man bland annat läsa att Carlsson inte är nöjd med resultatet av biståndet. – Det finns en tendens att tyst acceptera att skattepengar försvinner i svarta hål, säger Carlsson som är tveksam till att det går att klara nolltolerans mot korruption. – Fler måste involveras, rapportera, granska och våga tänka nytt. Biståndsvärlden måste öppna upp sig, säger hon. Mitt förslag är ett öppenhetsinitiativ på ett av statens största utgiftsområden.

Gunilla Törnqvist vid Institutet för utveckling av internationellt utvecklingsarbete har fått i uppdrag att lägga fram tio förslag till den 9 december. Var det kanske svårare än Carlsson tänkt sig att ta fram lösningen, som ju egentligen skulle ha kommit igår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s