Allt är möjligt

I detta land heter folk saker som ”Mer Tid” och ”Gör Allt”. Igår var vi inbjudna till ett möte hos provinsregeringen men kollegan som gick till mötet fick inte komma in på grund av att han inte hade kavaj på sig, bara skjorta. Igår när vi skulle flyga från Niassa var det en vit portugisisk präst som försökte övertyga polisen som ville kontrollera hans väska (vilket de gör med alla väskor) eftersom han var Guds man och Guds män har aldrig något skumt i sina väskor. Lyckligtvis lyckades inte argumentationen. Under samma resa blev vi överraskade med en oväntad mellanlandning för att bensinen tog slut. Allt kan ta slut, som bekant. Folk här kan också heta ”Biff”, ”Ensam” eller ”Väga dåligt”. Allt är möjligt, kanske särskilt med Gud i resväskan…

Är i Maputo nu och på måndag åker jag till Lusaka. Kommer därför att vara lite dålig på uppdateringar den närmsta veckan.

1 tanke på “Allt är möjligt

  1. Måste få fråga när man får ett sånt där namn? Tänker till exempel på namnet Väga dåligt om man får det som liten bebis och sen blir en riktigt stor bastant människa…. Skulle vara intressant att veta vad man skulle ha hetat om det vore såna namn här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s