Bönor, potatisar och chillifrukter – i min resväska

Man blir som man umgås. Det är dags att packa resväskan för att åka till Sverige. Har dock just inte så mycket att lägga i väskan men ändå har den nu fyllts – av bönor, potatisar och chillifrukter. I Mocambique har varje provins vissa produkter som är lite symboliska för produktionen, i Niassa är det bönor och potatisar. Folk som reser härifrån till Maputo exempelvis, har ofta kartonger fulla av just bönor och potatisar och alla förväntar sig att de ska komma med det.

När det nu är dags att resa till Sverige har tre kassar/säckar med bönor dykt upp från olika personer här; en till pappa, en till Cecilia (som var här och gjorde praktik i våras) och en till Gunnel (förra programchefen). Utöver detta har pappa fått en säck potatis och en påse chillifrukter. Nu är det bara att hoppas att ingen på flygplatsen i Sverige får för sig att öppna väskan (och att ingen tulltjänsteman/kvinna läser detta…)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s