Mugabes land?

mugabemorganImorgon åker jag till Zimbabwe. I fredagesn ”O Pais” rapporteras att Morgan Tsvangirai, Zimbabwes premiärminister har dragit tillbaka sitt avståndstagande från den zimbabwiska samlingsregeringen. Enligt O Pais offentligjorde Tsvangirai sitt beslut under ett SADC-möte i Maputo i torsdags. Tsvangirai och hans parti MDC ingick i februari i år en samlingsregering med Zanu-PF med Robert Mugabe i spetsen. Rapporten från torsdagens möte uppmanar alla att kämpa för att häva de sanktioner och bojkotter som västvärlden har mot Zimbabwe. Med på mötet, som leddes av Mocambiques president Guebuza, var bland andra Sydafrikas president Jacob Zuma, Robert Mugabe och Kungen av Swaziland. Onekligen en ”intressant” samling herrar (inga kvinnor finns med på den deltagarlista som O Pais publicerade).

Det ska bli spännande att komma dit och få höra människors egna berättelser om detta.

Glöm inte att panta genom att klicka på pantmaskinen nedan – hittills har över 4500 burkar pantats på denna blogg! A luta continua!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s