Officiella valresultat

Idag kungjorde valkommissionen resultaten från valen som hölls i Mocambique den 28 oktober. Det officiella valdeltagande var 44,6 procent vilket är något högre än vad som hittills angivits. I presidentvalet fick sittande president Guebuza 75,4 procent av rösterna, Renamoledaren Dhlakama 16,5 och MDM:s ledare Daviz Simango 8,6 procent. I parlamentet fick Frelimo 191 platser, Renamo 51 och MDM 8. Läs mer om valet på CIP:s hemsida!

Nedan en bild som illustrerar den politiska situationen på platsen där jag befinner mig, i Zimbabwe med ”samtalen” mellan Mugabe och Tsvangirai. Läs mer om situationen här på Annas blogg. Bredvid den en bild från förra veckans Savana där Frelimos propagandaansvarige Edson Macacua försäkrar oss om att det är Frelimo som har fixat vägen – rubriken säger att partiet redan börjat uppfylla sina vallöften.

Och du, glöm inte att panta burkar! Gratis för dig – men LRF och Riksbyggen betalar en krona för varje burk du pantar till Kooperation Utan Gränsers och Vi skogens insamling! Klicka här eller på pantapparaten i inlägget nedan! Hittills har ni som läsare på denna blogg pantat över 6800 burkar på mindre än en vecka! Hjälp till så att andra veckan blir ännu bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s