Kontaktlös, utvärdering, confusao…

Kom tillbaka till Niassa i måndags. Inget internet, inget fast telefonnät, inget mobilnät (därför inga uppdateringar här på bloggen denna veckan). Adaptern till datorn passade på att gå sönder första dagen på jobbet och här i Lichinga finns inget sådant att köpa, fick dock en uppskickad från Maputo igår. Eftersom det inte har funnit några ”nät” har det heller inte funnits något system på banken vilket skapar lite ytterligare kaos eftersom ingen får ut några pengar.

Lite lätt kaotistk särskilt som vi i veckan organiserade ett stort seminarium med hundra deltagare från provinsens alla distrikt. I tisdags meddelade provinsregeringen, som var medarrangör till seminariet, att de inte hade några kontanter varför vi fick ta över administrationen av deras del av deltagarna. 100 personer på kontoret som ska ha traktamenten och någonstans att bo.

Under seminariet skulle en rapport presenteras som vi har beställt av två konsulter. Planen var att de skulle presentera rapporten, som oberoende. Rapporten fokuserar på resultatet av regeringens decentraliserade lån till distrikten. I tisdags, dagen innan seminariet skulle börja, ringer de och säger att de inte kan komma. Det visar sig att de hellr inte skickat rapporten (skulle ha skickat senast 5 november). Det blir en kamp att få fram några som helst resultat så att vi med nö och näppe kan göra en egen presentation av rapporterna igår morse, ett par timmar innan presentationen ska hållas. Skriver mer om seminariet, som trots allt kaos runtomkring  blev en succé, vid ett senare tillfället (förutsatt att internetupkopplingen stannar)!

Igår körde en cyklist in i bilen precis när jag hade parkerat och vakten hemma rev sönder örat på en ståltråd så han har ett stort bandage. Idag inleds arbetet med vår ”mid term assessment” som ska utföras av två konsulter den kommande veckan. Nästan vecka har vi partnermöte med alla samarbetsorganisationerna i Cuamba. Ska någonstans finna tid till allt annat som behöver göras efter att ha varit borta i sex veckor. Bland annat till att skriva ett kapitel till en skrift som Kooperation Utan Gränser arbetar med angående lärdomar från arbetet i Södra Afrika. Just nu lite förvirrad över när lugnet som krävs för att skriva detta ska komma till mig…

Det är många som säger att det måste vara så lugnt och skönt att jobba här i Niassa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s