Tillbaka på jobbet, och i staden som började det nya året utan ström…

Ville nästan inte skriva ett inlägg, det gör att fotografierna från julen på Nkwichi försvinner från bloggens förstasida, som varit full av fotografier från vackra platser. Hur som helst, det går ju alltid att klicka sig vidare, längst ned på sidan, för att komma tillbaka till fotona. (Kolla gärna på https://kajsajohansson.wordpress.com/2009/12/27/julhalsning-fran-niassasjon-en-vit-jul/ .)

Är tillbaka i Lichinga och på jobbet. Första arbetsdagen idag och det känns toppen! Skönt med semester men det räckte nu. Nedan några foton tagna från flygplanet när jag kom till Lichinga i lördags – ganska vackert här också måste jag säga! (Lite konsitga färger/kontraster på fotona, flygplansfönstret var ganska skitigt…)

Här i Lichinga var det tydligen strömavbrott i hela stan den 25 december (jul firas den 25 här), samt 29 december fram till 00.15 den 1 januari. Pratade med en ingenjör från mocambikiska elverket som sa att detta årsslut varit värre än vanligt. De jobbade tre dygn i sträck för att lösa problemen men först efter midnatt, under de första minutrarna på den nya året, lyckades de.

Ingenjören berättade att det är samma sak varje år i Lichinga. Därför får inga elektriker ledigt över jul-nyår – alla resurser behövs när alla sätter på alla kylar, frysar och stereoanläggningar. Fick även reda på att elverket ordnar en stor fest för alla anställda varje år en dryg vecka efter nyår för att fira att det är över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s