250 000 barn utan plats i skolan

Inskrivning till grundskolan pågår för fullt. Vissa kollegor har bett om fem dagars semester för att lyckas få in sina barn i skolan. Och det är en kamp, Notícias skriver att 250 000 barn inte får någon plats i den offentliga grundskolan denna termin. Utbildningsministeriet säger att man ska försöka lösa krisen genom att konstruera nya skolsalar, göra större klasser samt flytta elever till kvällspasset. Verkar som en halvbra strategi…

Och apropå andra halvbra strategier… Klimatmötet i Köpenhamn får svidande kritik från många av de fattiga länderna i världen. Mocambique är inget undantag. Besvikelsen är stor över klena resultat och över brist på politisk vilja från de rikare länder. Förra veckans Savana illustrerar i bild (texten på bilen säger ”Rika länder”)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s