Utan Akelius funkar biståndet bättre

Idagens Expressen kan vi läsa en artikel om bistånd skriven av Roger Akelius, entreprenör och i fastighetsbranchen. Roger har just skänkt 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar på Haiti. (Läs artikeln på Expressens hemsida!)

Låt oss bättre utnyttja denna medmänskliga naturkraft som lidandet bland Haitis folk väcker hos privatpersoner och företag.skriver Akelius i artikeln som har den talande rubriken ”Utan Sida funkar biståndet bättre”.

Det finns många briljanta citat att hämta, bland andra ”Sida samarbetar också med lokala regeringar för att deras prioriteringar ska få styra. I nästan alla länder med hjälpbehov är korruptionen stor. Varför blanda in korrupta politiker överhuvudtaget?

Inte utan att man undrar om Akelius tycker att även riket Sverige ska ta bort alla politiker och sedan drivas av den medmänskliga naturkraft som eventuellt vaknar inom privatpersoner och företag när de ser en person lida?

Imorgon ska jag samla kraft och skriva ett ordentlig bemötande på denna ledsamma artikel och dess än mer sorgliga kommentarer (även de finns på Expressens hemsida). 

Kanske skulle höra med någon som är i fastighetsbranschen här i Mocambique om de skulle vilja göra ett offentligt och professionellt utlåtande om svenska politiker, borde väl vara ungefär lika legitimt som Akelius angrepp på politikerna i länderna som tar emot bistånd?

På återhörande och a luta continua…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s