Bondens dag i Cuamba

I veckan har vi haft samordningsmöte med de organisationer som tillsammans arbetar med och stödjer agroforestryfältet i Cuamba. Efter två intensiva (och varma) mötesdagar, där vi bland annat diskuterade programmets framtid och finansiering, var det igår dags för bondens dag på fältet.

Nedan foton från dagen som bland annat innehöll arbetsstationer om hur man bygger en kombinerad spis och ugn som inte förbrukar mycket kol, hur man kan göra sin egen plantskola utan finansiella resurser, hur en kompost görs och används, vad man kan göra med sly om man inte bränner det och hur man planterar träd för att utnyttja markens näring och fukt så mycket som möjligt.

Ungefär 100 bönder, varav majoriteten kvinnor, deltog i fältdagen. Samtliga bönder är med i bondeorganisationen i södra Niassa. Förutom bönderna fanns även representanter från jordbruksfakulteten, jordbruksmyndigheten, Malonda och den nationella bondeorganisationen UNAC närvarande.

1 tanke på “Bondens dag i Cuamba

  1. Pingback: Links to more info on the ATC / Links para mais informação sobre o CTA « Agroforestry Training Center Cuamba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s