Presidentbesök i Niassa

Idag inleder Mocambiques president Armando Emílio Guebuza sitt besök i Niassaprovinsen (se porträtt – en bild som hänger på samtliga statliga institutioner och även på många privata företag). Även om det förmodligen är mer än vanligt kaotiskt skulle det vara kul att vara där och uppleva spektaklet. En person från provinsens regering sa sammanbitet precis innan jag lämnade Niassa: ”Förvirringen inom provinsregering är på väg att uppnå otänkbara nivåer.”

Besöket är en del i det ”öppna presidentskapet” – en strategi som inleddes under förra mandatperioden. Det innebär att presidenten (och även ministrar) konstant åker runt i distrikten för att prata med och lyssna på folk. Det är väldigt uppskattat bland befolkningen men bland andra biståndsgivarna har kritiserat det med tanke på reseräkningarna (som inkluderar helikopter för presidenten eftersom han tar sig även till platsen där vägarna är lite sisådär).

I samtliga distrikt som presidenten besöker (Mecanhelas, Metarica, Ngauma, Lago och Lichinga stad) har Kooperation Utan Gränser samarbetsorganisationer. Det ska bli intressant att höra från dem om de lyckats komma till tals.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s