Utslängd vit zimbabwier och mördad tulltjänsteman

En vit zimbabwisk farmare har blivit utslängd ur Mocambique. Mannen, som drev ett företag i Têteprovinsen, slängs ut för att misshandlat och behandlat illa ett antal av de ungefär 100 arbetarna som var anställda i företaget. Hans beteende beskrivs som ”inte pacifistisk”. Mannen anklagas för rasism mot mocambikiska arbetare, brott mot arbetslagstiftningen och för att inte ha respekterat facklig organisering på arbetsplatsen. Ibland går det undan. (Källa: Noticias, 27 april 2010)

I dagens tidning står det också att läsa att en direktör för revision, utredning och information på mocambikiska tullmyndigheten skjöts till döds igår kväll i Maputo. Detta efter att han tidigare på dagen stoppat import av ett antal lyxbilar utan riktig dokumentation. Samma tjänsteman var även delaktig i beslagtagandet förra veckan av 400 000 USD som illegalt försökte föras in i landet. En kriminell liga misstänks ligga bakom såväl import av bilar, pengarna och mordet på tjänstemannen. (Källa: Noticias, 27 april 2010)

Mocambique känns nära och långt borta på samma gång. Själv ägnade jag gårdagskvällen till att plantera om blommor. 29 stycken har jag, omplanteringsprojektet tog länge tid än väntat, det sista gjordes klart framåt midnatt. Med hjälp av strålkastare på uteplatsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s