Mammutar och fiberoptik

”Ja, det är en mammut” För den som läser portugisiska eller spanska rekommenderas ett besök på den mocambikiska sociologen Carlos Serras blogg där han skriver om utveckling, politik, forskning med mera. Bilden ovan är hämtad därifrån.

Fick sms från kollegorna i Niassa idag. Den fiberoptiska kabeln som förser hela centrala och norra Mocambique med internet och telefoni ”har gått sönder” och beräknas ta en månad att laga. Förutom ett kasst mobilnät (som fungerar helt godtyckligt) finns nu alltså ingen kommunikation med provinsen. Som sagt, det här med infrastruktur i Mocambique är komplicerat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s