Båt till fiberoptik och + 9000 till Frelimo

Som jag skrev igår har den fiberoptiska kabeln i Mocambique gått sönder. Det betyder att det i princip endast är Maputo som har tillgång till internet och även till pålitlig fast och mobil telefoni. Idag behövde kollegorna i Lihinga kommuniera med Zambia och Malawi men det gick inte, till Sverige lyckades de i alla fall skicka sms. Fick vara lite sambandscentral här och förmedla post mellan Mocambique och dess grannländer, via Sverige. Globalisering. Enligt Notícias behövs en speciell båt för att komma åt och reparera kabeln och en sådan båt finns bara i ”utlandet”, det beräknas som sagt ta en månad för den att komma till Mocambique…

Samma tidning rapporterar att antalet medlemmar i regeringspartiet Frelimo i Maputoprovinsen har ökat med 9000 personer de senaste tre månaderna. Det totala medlemsantalet i provinsen är 74 000. Historien förtäljer dock inte vad som kan antas ligga bakom den drastiska höjningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s