Komplicerad infrastruktur och matematik

Det här med infrastruktur är en minst sagt komplicerad sak i Mocambique (och på andra platser i världen också – tänk bara vilket liv det är om farten förbi Sveriges huvudstad). En av de första gångerna jag var i Mocambique, år 2003, deltog jag i en studie kring bron över Zambezifloden. De första studierna för den bron hade gjorts 1978, alltså 25 år tidigare. Människors förtroende för att det faktiskt någon gång skulle bli en bro var därefter; minst sagt tynande. Den bron är i alla fall klar sedan ungefär ett halvår tillbaka.

Det har inte gått riktigt lika lång tid men det har väntats även på vägen som binder samman Niassa och Cabo Delgado, tillika Niassa med kusten. Nu är det dock klart att entreprenören CMC Africa ska bygga vägen och att den 135 kilometer långa sträckan ska vara klar 2012. I nuläget är det finfin väg på båda sidor men den sträcka som fattas är ofarbar under regnsäsongen. Tidningen Savana, där informationen ovan är hämtad, har gjort om sin hemsida. Tycker nog att det blev lite mer lättläst, besäk den på www.savana.co.mz!

Från det ena till det andra, något helt annat: Hittade genom en vän den ideella  föreningen Mattecentrum som jag tycker verkar väldigt bra. Föreningen riktar sig till gymnasieelever som känner att de behöver hjälp med mattekunskaperna. Ambitionen är att ge matteundervisning och läxhjälp runtom i Sverige. Besök deras hemsida: www.mattecentrum.se !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s