Drottning, båt, bröllop och uran…

Under de sista dagarna i Sverige lyssnade jag en hel del på radio. Fick känslan av att det är ganska mycket som är helt uppochner (mer än här i Mocambique många gånger).

Vår drottning klarar inte av att ta tydligt avstånd från sin fars politiska hemvist och är uppenbart okunnig om historia. Ship to Gaza görs till en icke-nyhet och dyker i bästa fall upp på tidningarnas kultursidor – sedan när blev ockupationen av Palestina en kulturfråga? Kronprinsessans bröllop kommer att bli den största poliskommenderingen i Sveriges historia och beräknas gå på 7 miljoner sek, ännu diskuteras om krypskyttar och dykare kommer att behövas. USA uttalar sig om uran i Iran och säger att man måste vara försiktig med det landet för de säger en sak och gör en annan, har USA hört talas om stenar i glashus?

Och allt framställs som helt normalt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s