Ovärderade värderingar

Funderar mycket på det som är normalt och vad det får för konsekvenser när vi tänker på olika saker i samhället. Ofta får jag hör att jag har så många och starka värderingar.

Men jag tänker att värderingar har väl alla ungefär lika mycket av, bara att det tar sig olika uttryck. Att ta ställning mot något som man exempelvis tycker är orätt gör ju att en värdering blir tydlig. Samtidigt är det ju lika mycket en värdering att inte ta ställning och således acceptera. Att välja att inte veta och med grund i det inte agera är ett lika värdeladdat ställningstagande som det är att agera emot någonting.

Hörde en nyhetsrapportering från Cannes där en svensk radiojournalist sa något i stil med ”Om jag får vara politisk skulle jag vilja kommentera att det är så få kvinnor representerade”. Detta är bara ett av massor med exempel runt omkring oss där det uppfattas som mer politiskt att reagera på något än att acceptera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s